Nieuwe patiënt – MONDZORGBUITENHOF – Almere- Buiten

Nieuwe patiënt

Welkom
Welkom op onze site. Wellicht bent u verwezen door uw tandarts of misschien heeft u op eigen initiatief onze website opgezocht.
Wij kunnen ons voorstellen dat u vooraf aan het inplannen van een afspraak meer informatie wilt over onder andere de praktijk, de medewerkers, onze werkwijze en niet geheel onbelangrijk de tarieven. Hieronder en elders op de website kunt u over bovengenoemde onderwerpen het een en ander aan informatie terugvinden. Hopelijk draagt deze info bij aan een goede (financiële) voorbereiding en een prettige en duurzame samenwerking. Graag zijn wij u van dienst en wellicht tot ziens in de praktijk.

De eerste afspraak
De eerste afspraak is een kennismakingsafspraak. Hierbij heeft u de gelegenheid om uw wensen, verwachtingen, eventuele klachten, bijzonderheden en/of beperkingen met betrekking tot uw mond en of gezondheid te bespreken.

Missie, voorlichting en instructies
Ons behandeldoel (missie) is, om in samenwerking met u, uw mondgezondheid te verbeteren en of in stand te houden. Hierbij is voorlichting en techniekoverdracht (instructies) erg belangrijk. Aan de hand van een kleurtest (plakverklikker) krijgt u visuele feedback  en indien nodig geven wij u mondhygiëne instructies.
 
Het mondonderzoek
Na de mondhygiëne instructies volgt het mondonderzoek. Tijdens het onderzoek worden alle bijzonderheden en/of afwijkingen omtrent uw tandvlees, uw gebit en de mondholte in kaart gebracht.
De behandelaar onderzoekt ook of en in welke mate er sprake is van ontsteking van uw tandvlees. De bevindingen worden met u besproken en samen wordt er een behandelplan opgesteld.

Begroting

Indien de kosten van een vervolgbehandeling hoger zijn dan 250,- ontvangt u hiervoor een kostenbegroting. Wij hanteren de tarieven opgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Voor een goede financiële voorbereiding adviseren wij u om de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering goed door te lezen. Voor eventuele vragen over uw bestedingsruimte en of vergoedingen adviseren wij u om contact op te nemen met uw zorgverzekering. Dit kan telefonisch, via een e-mailbericht of via de zorg app.

Gebitsreiniging
Na de instructies, het mondonderzoek, het bespreken van de bevindingen en het behandelplan, maken wij een begin met de gebitsreiniging (polijsten en tandsteenverwijdering).

Verwijzing Tandarts -Parodontoloog 
Indien de conditie van uw tandvlees in een zeer slechte staat is (gegeneraliseerd bloedende pockets dieper dan 6 mm) , verwijzen wij u via de tandarts, door naar de tandarts-parodontoloog (tandvlees specialist) voor onderzoek en eventuele behandeling.

Rapportagebrief
Het is van collegiaal- en kwalitatief belang dat uw eigen tandarts of verwijzer (huisarts) op de hoogte wordt gesteld van de bevindingen van het mondonderzoek, het behandelplan, de adviezen, het resultaat en het verloop van de behandeling. Dit gebeurt door middel van een schriftelijke rapportage.

Vervolgafspraak
Indien nodig en u dat wenst kunt u bij de balie een vervolgafspraak inplannen.

Kostenopbouw (intake consult)
1. Preventieve voorlichting en /of instructies 15 minuten € 44,73* (code: M0115)
2. Gebitsreiniging 45 minuten  € 134,19* (code: M0345)
3. Oppervlakte verdoving (optioneel) € 8,64* (code: A15)
* Tarieven 2023