Nieuwe patiënt – MONDZORGBUITENHOF – Almere

Nieuwe patiënt

De eerste afspraak
De eerste afspraak is een kennismakingsafspraak. Hierbij heeft u de gelegenheid om uw wensen, verwachtingen, eventuele klachten, bijzonderheden en/of beperkingen met betrekking tot uw mond en of gezondheid te bespreken.

Voorlichting en instructies
Ons doel is, om samen met u, uw mondgezonheid te verbeteren en of in stand te houden. Hierbij is voorlichting en techniekoverdracht erg belangrijk. Aan de hand van een kleurtest krijgt u mondhygiëne instructies.
 
Het mondonderzoek
Na de mondhygiëne instructies volgt het mondonderzoek. Tijdens het onderzoek worden alle bijzonderheden en/of afwijkingen omtrent uw tandvlees, uw gebit en de mondholte in kaart gebracht.
De behandelaar onderzoekt ook of en in welke mate er sprake is van ontsteking van uw tandvlees. De bevindingen worden met u besproken en samen wordt er een behandelplan opgesteld.

Begroting

Indien de kosten van een vervolgbehandeling hoger zijn dan €250,-ontvangt u hiervoor een kostenbegroting. Wij hanteren de tarieven opgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Voor een goede financiële voorbereiding adviseren wij u om de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering goed door te lezen. Voor eventuele vragen over uw bestedingsruimte en of vergoedingen adviseren wij u om contact op te nemen met uw zorgverzekering. Dit kan telefonisch, via een e-mailbericht of via de zorg app.

Gebitsreiniging
Na de instructies, het mondonderzoek en het bespreken van de bevindingen en het behandelplan, maken wij een begin met de gebitsreiniging (polijsten en tandsteenverwijdering).

Verwijzing Parodontoloog
Indien de conditie van uw tandvlees in een zeer slechte staat (gegeneraliseerd pockets dieper dan 6 mm)  is, verwijzen wij u, via de tandarts, door naar de parodontoloog voor onderzoek en behandeling.

Rapportagebrief
Het is van collegiaal- en kwalitatief belang dat uw tandarts of verwijzer op de hoogte wordt gesteld van de bevindingen van het mondonderzoek, het behandelplan, de adviezen, het resultaat en het verloop van de behandeling. Dit gebeurt door middel van een schriftelijke rapportage.

Vervolgafspraak
Indien nodig en u dat wenst kunt u bij de balie een vervolgafspraak inplannen.

Kostenopbouw (intake consult)
1. Consult ten behoeve van intake €50,54* (code: C001)
2. Preventieve voorlichting en /of instructies 15 minuten € 44,73* (code: M015)
3. Gebitsreiniging 30 minuten €89,46* (code: M030)
4. Oppervlakte verdoving (optioneel) € 8,64* (code: A15)
* Tarieven 2023